Daniël Wayenberg, foto: PR

Nestor van Nederlandse pianisten in Leidse Waag

De Nederlandse pianist Daniël Wayenberg zal een pianorecital geven in De Waag. Wayenberg is inmiddels 77 jaar, maar houdt er nog altijd een drukke concertpraktijk op na. Vanwege zijn leeftijd en reputatie als pianopedagoog staat Wayenberg bekend als de nestor van de Nederlandse pianisten. Het zwaartepunt van zijn recital wordt gevormd door Beethovens laatste pianosonate, opus 111. Het werk, dat de componist aan het eind van zijn leven optekende, eindigt met een reeks variaties. Beroemd zijn de laatste verstilde variaties, die verklinken in het niets. Deze sonate vraagt om grote diepgang en opperste concentratie en geldt onder pianisten als een toetssteen bij uitstek.

Wayenberg zal ook twee ballades en een nocturne van Chopin spelen, naast de temperamentvolle Spaanse pianostukken van Albéniz. Wayenberg is als pianist al zeventig jaar actief. In de jaren vijftig maakte hij uitgebreide tournees door de Verenigde Staten. Zijn plaatopnamen zijn met talloze prijzen onderscheiden. Onlangs verscheen een uitgebreide biografie.

Woensdag 21 maart, aanvang: 20.15 uur. Kaarten kunnen telefonisch bij de kassa van de Stadsgehoorzaal worden gereserveerd (071-513 17 04) of via de website: www.stadsgehoorzaalleiden.nl.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×