Arno Adams, foto PR

Afsluitend concert serie Common Grounds

Op zondag 25 maart vindt het laatste concert in de serie Common Grounds plaats in de Leidse Waag. Deze laatste keer zijn het duo Broughton & Dempsey en Arno Adams te horen. Zoals gebruikelijk in de serie Common Grounds kan het publiek na afloop met de singer-songwriters discussiëren tijdens een rondetafelgesprek. De intieme, donkerbruine ‘bluesy’ stem van Adams, artiest in de ware zin van het woord, smoort elk geroezemoes. Probleemloos krijgt hij het publiek aan zijn lippen met melancholieke liedjes in het zangerige dialect van zijn geboortestad Venlo. Adams schrijft en zingt over alles wat onrecht en onecht is en mijmert weemoedig over de Grote Liefdes, die verloren gingen. Soms zwartgallig, vaak ontroerend en doorgaans doorspekt met ironie, met lak aan taboes en ruimte voor zelfspot.

Kevin Dempsey en Joe Broughton vormen sinds 2000 een duo. Dempsey heeft een grote staat van dienst als een van de markantste gitaristen uit de folkscene, in welke hoedanigheid hij nauw samenwerkte met tientallen grote namen, van Percy Sledge tot Dando Shaft en van The Marvelettes tot Alice Coltrane. Broughton staat bekend als een van de meest veelzijdige violisten van dit moment. Hij schakelt met groot gemak over van folk en zigeunermuziek tot rock of blues. Daarnaast is hij een markante persoonlijkheid. Hij werkte jaren in het circus, waar zijn talenten dusdanig opvielen dat de BBC een kleurrijke documentaire aan hem wijdde.

In de reeks Common Grounds probeert samensteller en presentator Iain Matthews te achterhalen wat het geheim is achter een succesvolle song.

De Waag, Zondag 25 maart, aanvang: 19.30 uur. Kaarten kunnen telefonisch bij de kassa van de Stadsgehoorzaal worden gereserveerd: 071-513 17 04 of via de website: www.stadsgehoorzaalleiden.nl.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×