Demonstratie Swift-jeugd voor wielerronde

Rijdt de nieuwe Zoetemelk of de nieuwe Van Moorsel zondag op de Leidse Beestenmarkt? Voor de start van de Campina Ronde van het Groene Hart op zondag 25 maart om 9.30 uur organiseert de Leidse Ren en Toer Vereniging Swift demonstratiewedstrijdjes van de jeugdige Swift-renners. Deze demonstratie zal gereden worden op de Beestenmarkt, onderdeel van de startlocatie bij Molen de Valk in Leiden. De demonstratie zal bestaan uit koppelwedstrijden met sprints en achtervolging. Het startschot zal gegeven worden door Tour-winnaar en ex-wereldkampioen Joop Zoetemelk, erelid van LRTV Swift.

Achttien jongens en meisjes in de leeftijd van 7 tot en met 14 jaar zullen in koppels de sportieve strijd met elkaar aangaan. Zij gaan tegen elkaar sprinten met aflossing en er is en achtervolging ook met aflossing. LRTV Swift heeft een wielerschool ‘Velodroom”, waar jonge talenten zich kunnen ontplooien. Dus wie weet rijdt de nieuwe Pauline van Moorsel of de nieuwe Joop Zoetemelk wel zondag op de Leidse Beestenmarkt. De demonstratie van de Swift-jeugd is van 9.30 tot 10.15 uur. Daarna gaan de jonge renners naar het grote podium op de Lammermarkt, waar zij de “grote jongens” begeleiden bij het tekenen van het wedstrijdprotocol en de voorstelling van de ploegen. Pas op, het is dan zomertijd.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×