Agnetha met haar nieuwe baasje

Stevenshage vindt baasje voor Agnetha

Dierenasiel Stevenshage heeft een nieuwe eigenaar gevonden voor Agnetha. Dit bejaarde hondje werd in februari zwaar verwaarloosd aangetroffen op een plat dak in Leiden. ,,Agnetha woont nu veilig bij een mevrouw, die ervaring heeft met de opvang van dieren’’, zegt asielbeheerder Leen Gottschal. Stevenshage vangt dieren op voor diverse gemeenten in de Leidse regio en Bollenstreek. Ook Agnetha kon rekenen op de medische en lichamelijke verzorging, die ze volgens Gottschal ,,keihard’’ nodig had. Het slechtziende teefje werd onder de uitwerpselen en urine binnengebracht. Haar vacht zat zo vol met klitten, dat ze haar achterpootjes niet meer kon bewegen.

,,Pure verwaarlozing. Echt in- en intriest’’, stelt Gottschal. ,,Gelukkig kan ik nu melden dat Agnetha haar mishandeling te boven is gekomen. Aan haar nieren valt niets te verbeteren. Die zijn slecht, waardoor ze regelmatig in huis plast. Haar nieuwe eigenaar vindt dat geen probleem. Ze heeft nog twee hondjes en die zijn ook niet waterdicht, zoals ze zelf zegt.’’ Het dierenasiel heeft Agnetha’s behandelingen kunnen betalen van de giften, die binnenkwamen nadat haar treurige verhaal bekend werd. ,,Ik wil alle gulle gevers bedanken. Dankzij hen kan Agnetha het laatste stukje van haar leven nog leuk doorbrengen”.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×