Woningen in De Kooi lekken en verzakken

Bewoners van de Leidse wijk de Oude Kooi willen dat woningbouwcorporatie Sleutel van Zijl en Vliet eindelijk iets doet aan de slechte staat van hun woningen. Dat blijkt uit een reportage van RTV West. Doordat de huizen verzakken, vertonen ze al jaren ernstige gebreken. Het gaat om ruim 570 huizen waarbij sprake is van lekkende daken, scheuren in de muren en ramen die uit kozijnen vallen. De woningen in de Leidse volkswijk hebben geen fundering. Daardoor kampen de bewoners al een paar jaar met verzakkende huizen en wateroverlast. Het probleem wordt alleen maar groter. Dat bleek uit twee onderzoeken van de woningbouwvereniging en uit bijeenkomsten met bewoners.

De woningcorporatie is nu in gesprek met de bewoners over mogelijke oplossingen. Want voor normaal onderhoud komen de huizen niet meer in aanmerking. Voorlopig moeten de bewoners het even volhouden. Want waarschijnlijk wordt volgend jaar pas duidelijk wat er gaat gebeuren tegen het verval van de huizen in De Kooi.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×