Aanleg archeologisch park Matilo uitgesteld

Er is momenteel onvoldoende geld bij de gemeente om het archeologisch monument Matilo naast de nieuwbouwwijk Roomburg als archeologisch park in te richten. Wel heeft de gemeente de grond voor 7 miljoen euro verworven, maar de resterende 8 miljoen euro om het park vorm te geven kan nu niet worden vrijgemaakt. In tijden van bezuinigingen acht het College van B & W inrichting hiervan nu niet passend en heeft het project even geen hoge prioriteit meer. Planvorming en uitvoering worden daarom opgeschort. Burgemeester Lenferink gaat er zelfs van uit dat daadwerkelijke inrichting in deze hele collegeperiode, dus voor 2010, niet meer aan de orde zal komen. Zodra er geld gevonden wordt zal het project worden hervat.  

Wel heeft het College besloten door te gaan met de ontwikkeling van een woonwagenparkje van maximaal dertig woonwagens naast het archeologisch park.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×