PvdA stelt vragen over brand speeltoestel Molenstraat

PvdA-raadslid Conny Broeijer heeft vanavond in de commissie Onderwijs en Samenleving vragen gesteld aan wethouder Gerda van den Berg over de aangestoken brand van het speeltoestel op de hoek van de Molenstraat en de Theresiastraat eerder deze week. Bij de brand zou blauwzuurgas zijn vrijgekomen dat nu op straat zou liggen. Medewerkers van de Dienst Milieu en Beheer zouden wel ter plekke geweest zijn om de boel schoon te spuiten, maar zouden op die manier het giftige goedje ook verspreid hebben over het hele pleintje. Spelende kinderen die met blauwzuurgas in aanraking zijn geweest zouden hier blaasjes op de handen door hebben gekregen, zo weet Broeijer. Ook wil Broeijer snel dat kinderen gehoord worden door de politie omdat bij de kinderen de daders bekend zijn en de politie hier niet te lang mee moet wachten, omdat kinderen de precieze toedracht van de brand snel weer vergeten zouden zijn.   

Wethouder Van den Berg heeft aangifte gedaan bij de politie en verwacht dat het politie-onderzoek snel ter hand genomen zal worden en zegde toe dat de verwijdering van het eventueel nog achtergebleven blauwzuurgas morgen voortvarend zal worden uitgevoerd als dat werkelijk het geval is.    

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×