Turkse en Poolse delegaties bezoeken ROC Leiden

ROC Leiden is de komende weken gastheer van onderwijsdelegaties uit Turkije en Polen. Leerlingen, docenten en directieleden van de Kadiköy Anatolian Trade High School uit Istanbul bezoeken scholen en bedrijven om zich op de hoogte te stellen van de verschillende Nederlandse onderwijs-systemen en het (internationale) bedrijfsleven. De Poolse bezoekers, een directielid en twee docenten van de Technical School of Hotelmanagement and Catering Industry uit Torun, wisselen met het management en docenten van ROC Leiden kennis uit op het gebied van onderwijsvernieuwing en leermethoden.

De bezoeken aan ROC Leiden vinden plaats in het kader van het uitwisselingsprogramma, gesubsidieerd door het Leonardo da Vinci-programma van de Europese Unie. ROC Leiden heeft met beide scholen afspraken gemaakt over kennisuitwisseling over de diverse onderwijssystemen en lesmethodes, het verbeteren van vaardigheden van docenten op intercultureel gebied en het kennis nemen van elkaars cultuur. Het programma biedt de delegaties de mogelijkheid veel contacten te leggen met docenten en medewerkers van ROC Leiden. Ook kunnen de leerlingen uit beide landen contacten leggen met elkaar. Mogelijk legt dat de basis voor een volgende stap in de internationalisering van het ROC, namelijk meer stages in het buitenland zoals Turkije.

ROC Leiden haalt banden aan met scholen uit Turkije omdat veel mensen met een Turkse achtergrond in Leiden wonen en werken. De keuze om de samenwerking met Polen te zoeken heeft te maken met de goede en groeiende economische relatie tussen beide landen. Nederland is een grote investeerder in Polen en veel Polen vinden werk op de Nederlandse en ook Leidse arbeidsmarkt. Naast een samenwerking met Polen en Turkije wordt overwogen ook een partnerschap aan te gaan met scholen in onder Engeland, Duitsland en België.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×