Wethouder Steegh ziet nieuw elan in de stad

Ondanks het keiharde nee van de Leidse bevolking op het referendum over de RijnGouweLijn is wethouder John Steegh (GroenLinks/Verkeer en Milieu) uitermate positief over de nieuw ontstane situatie in de stad. Al direct tijdens de debatten over de RGL, na de uitslagenavond, gewoon op straat en onlangs weer bij de discussiebijeenkomst over de parkeernota in het Scheltemacomplex ziet Steegh een hoge mate van betrokkenheid van de Leidse burger bij de specifieke bereikbaarheidproblematiek van Leiden. Steegh: “De Leidenaar is beslist niet gek. Hij laat zich de RGL niet door de strot duwen. De stad waar hij altijd op scheldt is hem toch heilig. Toch wordt algemeen ingezien dat er wel iets moet gebeuren willen we niet nog verder afglijden. De RGL is geen afdoende oplossing voor alle problemen van bereikbaarheid, leefbaarheid en parkeren, zo oordeelt de Leidenaar en dat doet mij deugd.

Steegh heeft er zin an. ”De Leidenaar ziet gelukkig dat er meer aan de hand is en dat een oplossing waarin iedereen zich kan vinden voor een historische stad als Leiden beslist geen sinecure is. Iedereen ziet nu wel dat het probleem erg ingewikkeld is en zich niet laat oplossen door alleen een RGL. Ik vind het geweldig om te zien dat er zo veel mensen ondanks wellicht eerdere frustraties alsnog of weer met nieuwe en goede ideeën komen. Ik zie echt een nieuw elan onder grote delen van de bevolking om er samen uit te komen en dat stemt mij positief in het bereiken van een breedgedragen oplossing in de toekomst. Dat vind ik echt een winstpunt. Voor en tegen praten nu echt weer met elkaar en luisteren ook vooral naar elkaars argumenten en lijken bereid die ook mee te wegen. “  Dat bleek gisteren in de raadsvergadering in de beantwoording van vragen van diverse raadsleden. 

Steegh: “Dat door het wegstemmen van de RGL voor Leiden de problemen nu opgelost zijn, vindt de Leidse burger allerminst. Diverse Leidenaars maken mij nu duidelijk dat er een duidelijke visie moet komen waarin alle aspecten van fietsverkeer, beter openbaar vervoer, bereikbaarheid en leefbaarheid in de wijken waar een parkeerresctrictiebekeid geldt in een samenhangend pakeet moeten worden ondergebracht en daar ben ik ook een groot voorstander van. Ik stel nu voor een soortgelijke procedure als te volgen voor het parkeerbeleid ook uit te voeren in ons bereikbaarheidsoffensief.”

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×