Deskundigen zetten vraagtekens bij sloop

Vooroordelen, verborgen agenda’s en bestuurscultuur spelen een grote rol bij de huidige sloopdrift die oude wijken treft. Dat stelt prof. André Thomsen, verbonden aan de TU Delft en specialist op het gebied van woningbouw. Zijn stelling: ‘Nederland sloopt te veel huizen’. Thomsen zal donderdag 12 april, samen met onder andere SP-Tweede Kamerlid Remi Poppe, deelnemen aan het debat Leiden-Noord: Slopen of renoveren?

De toekomst van Leiden-Noord staat ter discussie. Worden honderden slechte huizen in de wijk gesloopt, of is renovatie een goed alternatief? Die laatste optie moet in ieder geval serieus bekeken worden. Zoals een simpel rekensommetje van prof. Thomsen laat zien, moeten met het huidige lage bouwtempo de bestaande woningen in Nederland nog zo’n 400 jaar mee!

De SP-afdeling Leiden organiseert daarom een avond voor bewoners, om hún mening te horen. Naast uitleg over de plannen voor Leiden-Noord zal gediscussieerd worden over de noodzaak van sloop en de mogelijkheden voor renovatie. Daarbij zijn ook de Leidse gemeenteraadsleden Louk Rademaker (SP) en Marion van Dongen (PvdA) aanwezig.

Zij horen graag van bewoners hoe zij de toekomst van hun wijk zien. De bijeenkomst begint om 20.00 uur in buurthuis De Kooi, Driftstraat 49. Kijk voor meer informatie op //leiden.sp.nl

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×