Lenferink bezoekt Valkenburg in kader Kom in de Kas

Tijdens Kom in de Kas afgelopen zaterdag opende Henri Lenferink, burgemeester van Leiden, Kom in de Kas op lokatie Valkenburg (Z-H). Na zijn lovende woorden over het tuinbouwgebied Zijlhoek/De Woerd, de ontwikkelingen binnen de agrarische sector en dit bijzonder grootschalige evenement Kom in de Kas bezocht hij veredelings- en vermeerderingsbedrijf Royal Van Zanten. In dit bedrijf staan chrysanten centraal.

Divisiedirecteur Chris Hoogendoorn begeleidde de burgemeester en de andere bezoekers door het vernieuwde bedrijf. Hoogendoorn vertelt enthousiast over het bedrijf: “Onze veredelingsafdeling werkt aan de ontwikkeling van nieuwe rassen. In deze bloeiproef ziet u rassen die mogelijk volgend jaar op de markt komen. Maar om tot deze proef te komen, gaat een nauwe selectie vooraf, wat bijna twee jaar in beslag neemt”. De bezoekers zijn verwonderd over de vele kleuren en soorten chrysanten die in de proef getoond worden.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×