Werk Nico van der Putten te zien én te horen in Stadhuis

De Leidse kunstenaar Nico van der Putten (1949) toont in de vitrine van het stadhuis een selectie van zijn keramisch werk, waarin de zeggingskracht van het materiaal centraal staat. Structuur, herhaling en eenvoud vormen voor van der Putten het belangrijkste uitgangspunt, waarbij de kunstenaar zo min mogelijk wil ingrijpen in wat het materiaal van zichzelf al toont. De resultaten roepen vaak associaties op met fossiele vormen. Bovendien heeft elk object zijn eigen unieke geluid ingebakken gekregen, waarmee de ruimte binnen in het object hoorbaar wordt.

De kleur van het keramische werk ontstaat door de keuze voor een specifieke soort klei en de temperatuur waarop deze wordt gebakken. Doordat er slechts sporadisch nog andere lagen met glazuur worden aangebracht gaat alle aandacht uit naar de vorm van de object.

De expositie loopt tot eind mei.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×