Eerste Dikkebandenrace op woensdagmiddag 11 april

De Leidse Ren en Toervereniging Swift organiseert een serie dikkebandenraces om het regionaal kampioenschap “dikkebanden” . Een “dikkebandenrace” is een wedstrijd van basisschoolleerlingen van groep 3 t/m 8 met hun eigen fiets. Alle soorten fietsen met of zonder versnellingen zijn toegestaan behalve racefietsen. Swift zorgt voor een helm. Er zijn individuele prijzen en prijzen per school te winnen. Er wordt gestart in 3 categorieën: Kinderen van groep 3 en 4 rijden bij elkaar, van groep 5 en 6 en van groep 7 en 8. Er zijn aparte groepen voor jongens en meisjes. De wedstrijden duren ongeveer 10 minuten voor de jongste en 15 minuten voor de oudste groep.

De eerste van een serie van 5 dikkebandenraces is op woensdagmiddag 11 april op het Swift-parcours in park De Bult, Willem van der Madeweg 1 in Leiden. De inschrijving is vanaf 14.00 uur in het clubhuis van Swift en de start van de jongste categorie is om 14.30 uur. De eerste drie van elke categorie bij de meisjes en de jongens komen op het erepodium en krijgen een prijs.Verder verdienen de eerste 10 van elke categorie punten, nummer één krijgt 10 punten, nummer twee 9 enz. tot nummer 10, die 1 punt krijgt.

Swift organiseert dit seizoen 5 dikkebandenraces: woensdag 11 april op het Swift-parcours maandag 30 april (Koninginnedag) in Oegstgeest, zaterdag 9 mei op het Swift-parcours, zondag 1 juli in Leiderdorp, zondag 16 september (autoloze zondag) in de binnenstad van Leiden. Elke keer krijgt de winnaar 10 punten, de tweede 9 enz. Na de laatste keer wordt van elke categorie een individueel klassement opgemaakt waarbij de drie beste van de vijf races tellen. De winnaar mag zich regionaal kampioen “dikkebanden” 2007 noemen. Ook wordt een ploegenklassement van de deelnemende scholen opgemaakt, waarbij de punten van de leerlingen van één school bij elkaar worden opgeteld. De school met de beste resultaten krijgt een Berg Basic Skelter, ter waarde van € 300,- beschikbaar gesteld door Neuteboom Tweewielers in Leiderdorp. Voor de tweede en de derde plaats in het schoolklassement zijn ook mooie prijzen beschikbaar.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×