Leiden Atletieker wint 5 kilometer bij Braassemloop

Hij had zin in een wedstrijd en vroeg vrijdagavond trainer Bram Wassenaar toestemming om zondag bij de Braassemloop in actie te komen. De Leidse trainer zag vond een snelle 5 kilometer wel passen in de seizoenopbouw en zo stond Pascal Noort supergemotiveerd aan de start in Roelofarendsveen voor de 6e wedstrijd in het Zorg en Zekerheidcircuit. Al in de eerste kilometer ontstond er een kopgroep van 8 lopers met daarin namens Leiden Atletiek Vincent Anker, Maarten Jumelet, Michiel Molevelt en vanzelfsprekend Pascal. Topfavoriet Roché Silvius van The Hague Road Runners, dit jaar nog ongeslagen in het circuit, sloeg halverwege de wedstrijd een gaatje.

Pascal merkte dat de andere zes zich gewonnen gaven en besloot solo in de achtervolging te gaan. Een klim op de dijk richting het water benutte hij om het gat van 30 meter nagenoeg te dichten. “Ik merkte dat de koploper wat inkakte en toen was het een kwestie van erop en erover.” En zo geschiedde zodat de Leiden Atletieker zich na 15.30 minuten als eerste bij de finish meldde.

Noort was 15 seconden sneller dan vorig jaar, toen hij ook de winst in ‘De Veen’ binnenhaalde. Dat was toen de start van een zeer succesvolle wedstrijdperiode. Met een machtige solorace bij een baanwedstrijd in Leiden mocht hij zich een aantal dagen nationaal ranglijstaanvoerder op de 800 meter noemen. Nog een paar maal verbeterde hij zijn persoonlijke record op die afstand totdat hij door dubbele oorontsteking zijn seizoen voortijdig beëindigd zag worden. Dit jaar heeft de student aan de Haagse Hogeschool weer grootse plannen.

“Maar eerst wil ik opnieuw de Ronde van Katwijk weer winnen”. Die regionale klassieker staat wederom op Koninginnedag op de kalender. Op iets meer dan een halve minuut finishten Vincent Anker, Maarten Jumelet en Michiel Molevelt op de plaatsen 4, 5 en 6. Plaats 4 was er ook voor Dennis van der Hoeven op de 10 kilometer, doordat hij clubgenoot Marc Koopmanschap nog net wist te passeren. Anneke de Wolff behaalde een 2e plaats bij de vrouwen op diezelfde afstand. Martine Hendriksen werd vlak voor de streep gepasseerd voor plaats 3, maar met een een tijd net onder de 40 minuten was er weinig reden om te treuren. Claudia van Rijn kwam op de halve marathon een handvol seconden tekort voor winst. Hier kregen de lopers op de terugweg uit Rijpwetering te kampen met een harde tegenwind. ‘Vener’ Ben Kerkvliet was met een 8e plaats de beste Leiden Atletieker bij de mannen.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×