Unieke excursie Nationaal Herbarium in Leiden

De Vereniging Groei & Bloei organiseert een excursie met rondleiding naar het Nationaal Herbarium, dat normaliter niet voor publiek geopend is. Het Nationaal Herbarium Nederland zoals het voluit heet, is een onderzoeksinstituut van de universiteiten Leiden, Utrecht en Wageningen. In de 19de eeuw begonnen deze universiteiten met het aanleggen van omvangrijke plantencollecties, herbaria genaamd. Ook legden ze een ‘Hortus Botanicus’ aan, ofwel een tuin voor onderzoek en onderwijs. Het Leids Herbarium werd in 1829 door koning Willem I opgericht en werkt nauw samen met de Leidse Hortus, die al uit 1587dateert. De rondleiding leidt langs de vele gedroogde plantencollecties, planten en bloemen op alcohol en een bijzondere collectie hout- en paddestoelen. Ook zijn er bijzondere plantenboeken uit de 17de en 18de eeuw te zien.

Het Nationaal Herbarium Nederland werkt aan een systematische basis voor alle plantenwetenschappen. Doel is behalve het verzamelen van plantaardig materiaal ook het overdragen van kennis wereldwijd om te werken aan natuurbehoud en het duurzame gebruik van natuurlijke hulpbronnen.

12 april, aanvang 10.00 uur. De excursie is gratis maar het aantal deelnemers is beperkt, graag van te voren opgeven bij tel. 071-5768168 of via het emailadres: info@leiden.groei.nl

Van Steenisgebouw, Einsteinweg 2, Leiden.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×