Wijkbeheerders werken aan bekendheid

Gisteren zijn de wijkbeheerders van woningcorporatie de Sleutels van Zijl en Vliet gestart met een promotietour. De corporatie werkt al enige tijd aan verbetering van het leefklimaat van de wijken waarin bezittingen van de Sleutels van Zijl en Vliet staan. Zo zijn er in 2006 wijkbeheerders aangesteld, die toezicht houden op de straten en gebouwen in deze wijken en die de wijkbewoners ondersteunen. Uit een onlangs gehouden enquête onder de wijkbewoners bleek echter dat veel van hen niet weten wat zij aan de wijkbeheerders hebben en waarvoor zij hen kunnen inschakelen.

Om de bekenddheid te vergroten, is gisteren begonnen met een charme-offensief. Iedere wijkbeheerder deelt een eigen krant uit, genaamd ‘WIJKBEHEER IN BEELD’. In deze krant is naast informatie over de wijkbeheerder, ook nuttige informatie over de wijk te vinden. Verder zijn er interviews met wijkbewoners in deze krant opgenomen. De wijkbeheerders worden bij het verspreiden geholpen door jongeren die deelnemen aan het zakgeldproject. Verder maken de wijkbeheerders de komende tijd kennis met nieuwe bewoners en zetten zij nieuwe middelen in om de wijken schoon, heel en veilig te houden.De wijkbeheerders zijn niet alleen de ogen en oren van de woningcorporatie. Zij zijn ook actief in allerlei samenwerkingsverbanden op wijkniveau, zoals het zakgeldproject en `Kan wél!`. Daarnaast onderhouden zij intensieve contacten met de politie en de gemeente.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×