Gemeente houdt geld over van onderhoud beelden

De staat van onderhoud van de ongeveer tachtig beelden in de openbare ruimte in de binnenstad en in de wijken is beter dan verwacht. De Gemeente Leiden houdt daar nu per jaar een slordige 10.000 euro aan over. Dat geld zal nu worden gebruikt om een internetpagina met achtergrondinformatie over de Leidse beelden in de lucht te brengen. Ook wordt er een fietsroute langs de Leidse beelden samengesteld en zal er tijdens de Open Monumentendagen een manifestatie over de beelden worden georganiseerd. Zowel voor toeristen als voor Leidenaars moet de informatie over de beelden gemakkelijker te achterhalen zijn.    

De firma Archeoplan/Kunstwacht heeft in de loop van 2006 het achterstallig onderhoud aan de beeldende kunst weggewerkt.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×