PvdA wil aanpak weesfietsen

De PvdA wil dat er iets gedaan wordt aan de vele weesfietsen in Leiden en zal daarom tijdens de eerstvolgende raadsvergadering een motie indienen die het college oproept iets aan het probleem te doen. Weesfietsen zijn fietsen die niet meer door de eigenaar worden opgehaald, volgens de PvdA staan er alleen bij het station al rond de 1900. De partij vindt dat de huisregels van de fietsenstallingen aangescherpt moeten worden, zo zou een fiets bijvoorbeeld maar een bepaald aantal weken achtereen gestald mogen worden. In de motie roepen de raadsleden Robert-Jan van Ette en Gijs Holla de gemeente op om dit zo spoedig mogelijk in te voeren en de nieuwe regel ook daadwerkelijk te gaan handhaven.

De PvdA is er van overtuigd dat deze maatregel de capaciteitsproblemen in onze fietsenstallingen voor een groot deel zal oplossen. “Uit tellingen van het fietsberaad blijkt dat er ongeveer 1900 weesfietsen bij het station staan. In dat zelfde onderzoek komt naar voren dat we ongeveer 1000 plekken bij het station te kort komen,” aldus PvdA raadslid Gijs Holla.

Advertentie

Leiden weesfietsen


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×