Leiden heeft eigen Greenpeace-groep

Onlangs heeft Bas Ruigrok de leidse vrijwilligersgroep van Greenpeace opgericht. Deze groep zal zich in de eerste plaats richten op het onder de aandacht brengen van de ernstige gevolgen van klimaatsveranderingen. Bas Ruigrok is geboren in Stompwijk en woont sinds een half jaar in Leiden. Hiervoor heeft hij bewust gekozen. Leiden is een stuk schoner en rustiger dan Den Haag en Amsterdam aldus Bas. Hij is na een bezoek aan enkele Mexicaanse natuurparken onder de indruk geraakt van de schoonheid van de natuur. Hij vreest dat de op handen zijnde klimaatsveranderingen de natuur zullen aantasten. Om deze veranderingen tegen te gaan, wil hij met ludieke acties de straat op. Hij wil mensen laten zien dat zij op eenvoudige wijze iets tegen de klimaatsveranderingen kunnen doen.

Het gebruiken van spaarlampen en een waterbesparende douchekop hebben al veel effect. In Nederland zijn zo´n 12 vrijwilligersgroepen van Greenpeace actief. Bas werkt hard aan de opbouw van de Leidse groep en is daarvoor op zoek naar enthousiaste en actieve vrijwilligers, die het groene hart op de juiste plaats hebben. Wie Bas wil helpen bij het bereiken van zijn doel kan zich bij hem aanmelden via basruigrok@hotmail.com .

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×