Malle Pietje & The Bimbo’s met snoeihard gitaarwerk in LVC

Dé sensatie van Noorderslag 2007, Malle Pietje & The Bimbo’s, komt naar het Leidse LVC! Sinds hun optreden op Noorderslag, in januari dit jaar, gaat het snel met de band. Met hun debuutalbum ‘Are you punk or are you drunk?’ zijn ze klaar om Nederland te veroveren. Giel Beelen is fan en promootte de band in het Vara-programma ‘De wereld draait door’, waar de band twee weken later zelf te bewonderen was. Jane (Bimbo J-ass, gitaar en zang) en Kiki (Bimbo K-ass, bas en zang) hebben hun jeugd gevuld met het spelen van Nirvanacovers en waren onderdeel van vele bandjes. In 2003 kwam daar verandering in toen ze drummer Bram (Malle Pietje) leerden kennen. Naar eigen zeggen is hij de hardste drummer van Amsterdam. Aan het einde van 2004 is het resultaat van de samenwerking duidelijk: Engels- en Nederlandstalige punkrock. Het snoeiharde gitaarwerk wordt omlijst met geestige teksten en de zorgvuldig bij elkaar geraapte outfits van het drietal. De band: “We zijn heel goed en we worden steeds beter. En we zijn ook leuk om naar te kijken”.

Het voorprogramma zal verzorgd worden voor de Amsterdamse meidenband ‘pEp’. Bij de term ‘meidenband’ denkt men onwillekeurig aan handige producers die een paar leuke meiden uit de kaartenbak van een modellenbureau trekken om daarmee een hype te creëren. Zo’n bandje is ‘pEp’ niet. Tirtsa, Myrle, Ella en Klaartje hebben vanaf de eerste noot alles in eigen hand. Vier dames, die er op een energieke manier op los knallen met gedreven, opgewekte Nederlandstalige pop met een rauw randje.

Vrijdag 20 april, de zaal zal voor dit concert open gaan om 20.00 uur, aanvang 21.00 uur. Meer info: www.lvc.nl

LVC, Breestraat 66 Leiden

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×