Paasritten per stoomtrein langs Valkenburgse Meer

Hoewel het officiële rijseizoen van Stoomtrein Valkenburgse Meer pas volgende maand begint, is het tijdens het komende Paasweekeinde weer mogelijk om een rit met de stoomtrein langs het Valkenburgse Meer te maken. Ook zijn er de komende weken weer verschillende activiteiten gepland bij het Nationaal Smalspoormuseum. Op de zaterdagen tussen Pasen en Hemelvaartsdag is het museum eveneens geopend; op die dagen wordt de trein getrokken door een motorlocomotief.

De stoomtrein rijdt op 7, 8 en 9 april en vertrekt om 11.30, 13.00, 14.30 en 16.00 uur. Het bijbehorende Nationaal Smalspoormuseum is op deze dagen geopend van 10.30 tot 17.00 uur. Daar vindt men een overzicht van de vele toepassingen van smalspoor. Het treinkaartje geeft tevens toegang tot het Smalspoormuseum.

Voor de liefhebbers is er op zaterdag 14 april de mogelijkheid om deel te nemen aan de excursieritten. Naast een rondleiding door het museum, is er een mogelijkheid om een kijkje achter de schermen te nemen in de werkplaats waar op dit moment enkele locomotieven worden gerestaureerd. Voor de excursieritten gelden afwijkende toegangsprijzen en aanvangstijden.

Voor meer informatie: 071-57 242 75, of via de website www.smalspoormuseum.nl

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×