Leerlingen Gymnasium tegen verzelfstandiging

Dinsdag 10 april zal vanaf 10.30 u een demonstratie plaatsvinden op het Stadhuisplein in Leiden. Er wordt gedemonstreerd door leerlingen van het Stedelijk Gymnasium, die het niet eens zijn met de plannen van de gemeente met hun school. PvdA-wethouder van onderwijs Van den Berg heeft een plan om alle openbare scholen in Leiden onder te brengen in één stichting. Dit plan wordt niet alleen door de Medezeggenschapsraad onacceptabel gevonden, maar ook door de leerlingen. Daarom zullen eerste en tweede klassen dinsdag met lawaai, yells en liedjes hun “helden” van het lagerhuisteam van de school op het Stadhuisplein aanmoedigen.

Dinsdag zijn drie leerlingen naar het gemeentehuis gegaan om uitnodigingen te verspreiden waarin wethouders en raadsleden uitgedaagd worden om het debat aan te gaan. De ontvangst van de uitdaging is inmiddels bevestigd, maar het is nog niet bekend of de wethouders de uitdaging ook aan durven te gaan.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×