Leids inningsbeleid beter dan Rotterdam

GroenLinks raadslid Hans van Egdom heeft het College van B & W schriftelijke vragen gesteld over het niet kunnen innnen van gemeentelijke belastingen bij Leidenaars. Aanleiding hiertoe is de Rotterdamse situatie waar vele miljoenen euro’s oninbaar blijken. Het College heeft aangegeven dat die situatie in Leiden niet bestaat. In Leiden blijken op jaarbasis slechts enkele tonnen niet inbaar. Deze mensen zijn failliet verklaard of met de noorderzon vertrokken. Elke kwartaal wordt het College op de hoogte gesteld van de oninbare posten. De Dienst Belastingen zit dicht op de huid van de Leidenaar. Na aanmaningen en dwangbevelen wordt in 99 % van de gevallen uiteindelijk toch betaald.    

Het College ziet dan ook geen enkele aanleiding de Belastingmaatregelen in Leiden te verscherpen.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×