Leiden Centraal in Natuur in de Stad

Zaterdag gaat het televisieprogramma Natuur in de Stad om 18.05 op Nederland 2 van start. De eerste aflevering gaat over Leiden. De Dienst Natuur- en Milieu-educatie Leiden gaat hier met Jasper Groos op stap, die alles uitlegt over het Stadsnatuurmeetnet dat Leiden als eerste stad in Nederland heeft laten uitvoeren: bijna elk dier in de stad is geteld! Het kauwtje komt hierbij als absolute winnaar uit de bus: met meer dan duizend. Je ziet kauwtjes dan ook overal door de stad scharrelen. Verder maken zij met Jasper een boottocht door de prachtige Leidse grachten op zoek naar watervogels en wordt van alles verteld over paddenstoelen door Hans Adema, een van Neerlands grootste paddenstoelenkenners.

Met IVN-natuurgids Bennie van Schoonderwoerd bekijken zij een natuurrijke tuin en met de Apolloschool gaan zij op slootonderzoek in het Hooghkamerpark onder begeleiding van Marian Kathmann en Andre Biemans. Helaas waren de opnamen op 1 november 2006, het kon niet anders, maar wel erg laat voor waterdiertjes.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×