De zomer in de Leidse Hortus is al op 31 maart begonnen!

In de prachtige Leidse Hortus Botanicus kan men de hele maand april genieten van de zon en de voorjaarsbloemen met 20 % korting op de entree en een kopje koffie voor € 1,- in het nieuwe Clusius Café. Tijdens het Museumweekend, (De Kunst van het Waarnemen) zal er een speciale rondleiding worden gehouden: ‘Van geuren en kleuren’. Ruiken, voelen en proeven in de Hortus wordt dan wel heel tastbaar. Op het grote bomenveld wordt het ‘Meet-a-Tree’ spel gedaan: geblinddoekt de bast van een boom voelen en de geur van de grond in je opnemen. In de tropische kassen wordt duidelijk dat geur bij bloemen een functie heeft: ‘voortplanting’. In de Tuinkamer kan men samen met psychologe Babita Versluis ontdekken welk ‘lentetype’ men is: de verleidelijke of de serene lente, de actieve of de kinderlente.

De zintuigen gebruiken hoort bij een Hortusbezoek. De geur van Nothofagus, de Schijnbeuk uit Vuurland, vergeet men nooit meer: als kaneel op zijn allerzachtst en het blauw van de voorjaarsbloem Scilla is zo diep als de zee bij Kreta.

Op de website van Museumgroep Leiden is de kortingsbon te vinden, die uitgeprint kan worden. Deze actie geldt voor maximaal 4 personen en niet in combinatie met andere kortingsmogelijkheden.

Tuin en kassen zijn de zomertijd weer ingegaan en tot en met 31 oktober dagelijks geopend van 10.00 – 18.00 uur.

De activiteiten ‘Van geuren en kleuren’ worden op zondag 15 april tussen 13.00 en 16.00 uur aangeboden. Tijdens het Museumweekend is de toegang gratis.

Meer info: www.hortusleiden.nl

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×