'Vrouw in de schaduw' fictie of biografie?

Dorinde van Oort (1946) debuteerde in 1989 met de verhalenbundel ‘Meisje voor halve nachten’, drie jaar later gevolgd door de roman ‘Vrouwenvlees’. Van Oord is naast schrijver ook beeldend kunstenaar en publiceerde enkele door haarzelf geïllustreerde boeken, zoals een boek met schrijversportretten en een boek over poezen. Vorig jaar verraste zij het lezerspubliek met het boek ‘Vrouw in de schaduw’. Of dit boek nu een volwaardige biografie over een bekend oud-politicus is, of een roman, zal de van Oort uitleggen tijdens haar lezing bij Burcht Literair.

‘Vrouw in de schaduw’ is een geromantiseerde biografie over Annetje Beets, die niet kon trouwen met de politicus P.J. Oud, van wie zij zwanger was. Door omstandigheden gedwongen, werd zij de huishoudster van zijn vader. Na diens dood betaalt Oud zijn buurman, de toentertijd bekende zanger Christiaan Mansborg, om met haar te trouwen.

Door zich zo goed mogelijk te documenteren en haar verbeelding ten volle benutten, heeft Van Oort een boek geschreven dat meer is dan non-fictie of fictie alleen zou kunnen zijn.

Donderdag 26 april, vanaf 20.15 uur (zaal open: 19.45 uur) in de Tuinzaal van Sociëteit de Burcht, telefoon: 071-514 23 89. Toegangskaarten te verkrijgen bij: Boekhandel Kooyker, Breestraat 93 en aan de kassa op de avond zelf.

Voor meer informatie: burcht.literair@deburchtleiden.nl

Burgsteeg 14, Leiden.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×