Jazzorganisator Henny Kwik overleden

Vrijdag is in verpleeghuis Oudshoorn in Alphen aan den Rijn de bekende Leidse jazzorganisator Henny Kwik overleden. Henny Kwik was bijna 78 jaar en al geruime tijd ziek. Nog afgelopen zondag werd hij samen met Frans Montanus uitgeroepen tot erelid van Jazz On Sunday in het kader van het dertig jarig bestaan van dit jazzevenement. Vanwege zijn ziekte kon hij daarbij niet aanwezig zijn en nam zijn vrouw Tiny de eretekenen in ontvangst. Kwik stond ook aan de wieg van Summer Jazz, het Bevrijdingsbal  en het Keytownfestival. Tevens was hij oprichter van wijkvereniging Aktief in Leiden Zuid West, waar op Koninginnedag van alles te beleven viel.    

Kwik had ook een passie voor alles wat met de Tweede Wereldoorlog te maken had.

Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×