Teun Voeten: Sadamania

Held/Antiheld, vereerd of verketterd?

Onder de titel S5 presenteren de partners van Scheltema enkele keren per jaar een gezamenlijk programma in het Scheltemacomplex. Het programma is een samenwerking tussen De Veenfabriek, Stedelijk Museum De Lakenhal, Universiteit Leiden, Scheltema Horeca en de Stichting Scheltema zelf. Het tweede programma van de S5 heeft het thema: HELD/ANTIHELD en laat zien hoe en waarom bepaalde personen door kunstenaars en wetenschappers worden bewonderd, vereerd of juist verketterd. Wat betekent het tegenwoordig nog een held te zijn of die te hebben? Wie inspireert en waarom, en hoe vat je dat in woord, beeld of muziek?

Tijdens dit Kunstenfestival in het weekend van 20, 21 en 22 april zullen in Scheltema vele helden en antihelden uit het verleden en heden te zien zijn, zoals: Diego Maradona, James Joyce, Kapitein Broos, Luigi Russolo, Oscar Niemeyer en Saddam Hussein. Kunstenaars, muzikanten, wetenschappers en performers brengen hen op eigen wijze tot leven in installaties, kunstwerken, lezingen en optredens van allerlei aard.

Info over het programma: www.scheltemacomplex.nl.

Scheltema, Marktsteeg 1, 2312 CS Leiden.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×