foto: Ton Hendriks

Foto's van Ton Hendriks in Museum Volkenkunde

In Museum Volkenkunde is een bijzondere serie foto’s te zien van fotograaf Ton Hendriks. Hendriks reisde naar het bergdorp San José de Chipo, dat in Noord-Bolivia op zo’n 3300 m hoogte ligt in de Andes en 180 km verwijderd is van de hoofdstad La Paz. Hendriks laat in zijn foto’s zien hoe de moderne wereld het dorp Chipo en zijn inwoners beïnvloedt. Hij trof een gemeenschap van Aymara-indianen die veel van hun oude tradities in ere houden.

Een van de bewoners van Chipo, Roberto Callisaya (42), vertrok uit zijn dorp en kwam in Nederland terecht. Hij vertelt op scholen én in dit museum over de Aymara’s en organiseert workshops bamboefluit. Met zijn muziekgroep spaart hij geld voor zijn geboortedorp. Hij heeft waterkranen laten aanleggen en een weg door de bergen waardoor de reis naar La Paz nu nog maar zes uur duurt.

De tentoonstelling loopt tot en met 15 juli.

Museum Volkenkunde, Steenstraat 1, Leiden

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×