Dhr. B.van Etten, foto: PR

Houtwerk & Knaagkever Pieterskerk

De inmiddels beruchte bonte knaagkever heeft in het houtwerk van de Pieterskerk flink huisgehouden. Tijdens het museumweekend zal een interessante lezing gegeven worden over de bonte knaagkever door Dhr. B.van Etten. Het werk van deze kever was aanleiding voor de huidige restauratie. Van Etten, die houttechnoloog is en als researchmedewerker bij TNO Delft werkt, laat de wereld van de bonte knaagkever zien, waarin ook de levensloop van deze keversoort belicht wordt. Daarnaast zal van Etten de methoden van detectie en bestrijding bespreken.

Deze lezing is de tweede van een drietal lezingen, georganiseerd door de vrijwilligers van de Pieterskerk. De lezingen zijn bedoeld om antwoord te geven op veelgestelde vragen van bezoekers die de kerk in de loop der jaren kreeg: De Pieterskerk maakt al eeuwenlang deel uit van de geschiedenis van de stad Leiden. Maar wat is er eigenlijk bekend over de materialen waaruit de Pieterskerk is opgebouwd en de historische waarde hiervan? Welke materialen worden er tijdens de huidige restauratie gebruikt en wat is de ambachtelijke toepassing daarvan?

De lezing wordt gehouden op zondag 15 april 2007 in de bibliotheek van de Pieterskerk. Ingang: Kloksteeg 16. Aanvang: 14:00 uur. Toegangsprijs: 5 euro per persoon per lezing, te betalen bij binnenkomst. Na afloop van de lezing is er koffie en thee. Er is plaats voor 45 belangstellenden, dus aangeraden wordt om op tijd te komen. Op de website van de Pieterskerk is meer informatie te vinden over de lezingen en andere Pieterskerkactiviteiten: www.Pieterskerk.com

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×