Activiteiten Nivon Wandelcafé

Ook de komende tijd organiseert het Nivon Wandelcafé weer de nodige activiteiten. Zo vindt er op woensdag 25 april een midweekse wandeling van 17 kilometer plaats, die voert door het Kromme Rijngebied. Omdat de tocht ook door modderige gebieden leidt, is waterdicht schoeisel een aanrader. Wie aan deze wandeling wil deelnemen, verzamelt zich om 9.10 uur op Leiden Centraal. Het Wandelcafé in april gaat niet door. Op vrijdagavond 11 mei is iedereen weer van harte welkom in buurthuis De Pancrat aan Middelstegracht 85. Karina van der Meer zal ondersteund door foto’s, vanaf 20.00 uur vertellen over ‘groenblauwe’ weken in Campanië, Zuid-Italië.

Zij organiseert deze ‘groenblauwe’ weken samen met Gruppo Escursionistico Trekking, een lokale wandelorganisatie in het nationale park Parco del Cilento e Vallo di Diano. Dit park ligt in Campanië, ongeveer 150 km ten zuiden van Napels. Tijdens deze weken maken de deelnemers wandelingen onder leiding van een gids, waarna zij overnachten in een boerderij omringt door fruitbomen in Padula. Op www.wandelenitalie.nl  is meer informatie te vinden.

Twee dagen later, op zondag 13 mei, is de maandelijkse wandeling gepland. Deze wandeltocht gaat door Klein Profijt, een zoetwatergetijdengebied met bos, wilgengrienden, rietvelden en ruig grasland nabij het plaatsje Rhoon. De lengte is 19 of 25 kilometer. Deelnemers verzamelen om 8.55 uur op Leiden Centraal. Tenslotte vindt er ook op woensdag 23 mei een midweekse wandeltocht plaats. Deze is dichtbij huis en doorkruist enkele groene gebieden rond Den Haag, waaronder het Haagse Bos en landgoed Clingendael. De deelnemers aan deze wandeling leggen een afstand van 21 kilometer af en verzamelen om 9.00 uur bij Leiden Centraal.Nadere informatie over het programma is op te vragen via asmits.2@hccnet.nl .

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×