Rembrandtstichting beëindigt activiteiten

Stichting Rembrandts Leiden rondt haar succesvolle project af en beëindigt haar activiteiten wegens het behalen van haar vooropgestelde doel. De Stichting Rembrandt en Leidens Gouden Eeuw werd in 2005 opgericht met als doel een kwalitatief hoogwaardig en kunstzinnige Rembrandt-herinnering aan Leiden tot stand te laten komen. De burgemeester en de toenmalige wethouders van Cultuur, en Economische Zaken waren blij verrast met het particuliere initiatief om met een aansprekende presentatie het ‘Rembrandtjaar 2006’ buiten de gemeentegrenzen luister bij te zetten.

De Leidse bestuursleden, Chris Verplancke, Stéphan van den Berg en Ton van Noort hebben middels de non-profit stichting iets bijzonders tot stand laten komen, waarmee zij wilden laten zien dat de viering van de 400ste verjaardag van Rembrandt voor de stad Leiden ernst was. Het bestuur van de stichting kijkt met tevredenheid terug op een succesvol 2006 en dankt allen die op enigerlei wijze hebben bijgedragen aan het welslagen van dit mooie en spannende project.

Dichter en beeldend kunstenaar Y. Né, componist en dirigent Daan Manneke en vormgever Berry van Gerwen presteerden het om binnen de tijdspanne van nog geen jaar een verrassend tweetalig boek ‘Rembrandts Leiden, de hele wereld in je stad’, het ‘levenslicht’ te laten zien. Dirigent Nico van der Meel heeft met zijn ‘William Byrd Vocaal Ensemble’ de composities van Daan Manneke ‘stem’ gegeven. Een wereldprimeur was het gevolg. Bijna 3000 exemplaren van het boek mét CD hebben inmiddels nationaal en ook internationaal een warm onthaal gekregen bij de fijnproevers.

Hare Majesteit de Koningin heeft het bestuur en de makers in de persoon van Chris Verplancke bij de opening van het Rembrandtjaar in Leiden persoonlijk gecomplimenteerd met dit kunstzinnige boek. Eervol was ook het bezoek van de Ambassadeur van Amerika, die speciaal voor de ontvangst van het boek naar Leiden kwam.

In een live uitzending van AVRO-klassiek werden in het Concertgebouw te Amsterdam enige delen van de CD door het ‘William Byrd Vocaal Ensemble’ ten gehore gebracht. Het bestuur kan met trots melden, dat de stichting eindigt waar het begon. De laatste boeken liggen inmiddels bij de boekhandel en een klein restant heeft een educatieve bestemming gekregen.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×