foto: DigiDaan

Theater, Muziek & Fysica in 'Het Mysterie van Majorana'

Tijdens een bootreis van Napels naar Palermo, op 26 maart 1938, verdween de 31-jarige Italiaanse natuurkundige Ettore Majorana onder mysterieuze omstandigheden. Tot op de dag van vandaag tast men nog altijd in het duister omtrent de ware toedracht van zijn verdwijning. In een muzikale voorstelling probeert Theater Adhoc dit mysterie van Majorana te ontrafelen. Heeft Majorana zichzelf van het leven beroofd, verdween hij in een klooster, of werd hij ontvoerd vanwege zijn kennis over atoomsplitsing? Een andere mogelijkheid is, dat zijn eigen theorie hem letterlijk onzichtbaar maakte en dat Majorana verdween in zijn eigen theorie. Theater Adhoc maakt er een boeiende voorstelling van, waarin Theater, Muziek en Fysica elkaar ontmoeten.

Onder het motto ‘Reality is too interesting to leave it to the realists’ en met behulp van de verbeeldingskracht van de kunst, maakt Theater Adhoc voorstellingen geïnspireerd door ‘onzichtbare’ wetenschap; over actuele ontwikkelingen die niet meer met het blote oog te zien zijn, maar een grote invloed hebben op ons doen en laten en onze nabije toekomst.

Spel: Jan van den Berg (tekst en spel), Hannie van den Berg (film en vormgeving) en een Siciliaanse zangeres met bandoneon.

Voorstellingen: van 13 tot en met 15 april. Kaarten kunnen telefonisch besteld worden bij het LAKtheater: 071-5124890, of via de website: www.laktheater.nl

Locatie: Scheltemacomplex aan de Marktsteeg 1, Leiden.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×