Albert Heijn blijft zondag open

Albert Heijn aan de Kooilaan blijft op zondag open. Dit ondanks de aangekondigde dwangsom van de gemeente. De winkels buiten de singels mogen maar twaalf zondagen per jaar open zijn. Albert Heijn is al twaalf zondagen open geweest en is van plan op zondag op te blijven. Eind maart heeft de gemeente een brief gestuurd waarin is aangekondigd dat de winkeltijdenwet actief gehandhaafd zal worden. Winkeliers die meer dan twaalf keer open zijn, krijgen eerst een vermaning. Vanaf de derde overtreding volgt een dwangsom.

Albert Heijn heeft een kort geding aangespannen tegen de gemeente om op zondag open te mogen blijven. Volgende week donderdag zal de rechter uitspraak doen. De C1000 aan de Kopermolen is nu op zondag gesloten. De eigenaar heeft de supermarkt verkocht toen het referendum over de zondagsopenstelling niet doorging. De nieuwe bedrijfsleider heeft besloten zich aan de wet te houden en de winkel op zondag te sluiten.

Op 18 januari heeft de gemeenteraad besloten dat er geen referendum kwam over de zondagsopenstelling voor winkels buiten het toeristisch gebied. Van de 4000 handtekeningen die nodig waren om een referendum aan te vragen, waren er slechts 1123 binnengekomen.

Leiden Koopzondag


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×