Sloepenrace door de Leidse grachten, foto: PR

9e Leidse Sloepenrace start in hart van de stad

Dit unieke roei-evenement zal voor een groot gedeelte plaatsvinden in de Leidse grachten. De sloepenrace is uitsluitend bedoeld voor zowel dames– als herenteams in de ‘Kromhout Whalerklasse’ en telt mee voor het FSN klassement. De organisatie is in handen van de K.W.V. De Kaag, in samenwerking met de Gemeente Leiden. De start vindt plaats in het hart van Leiden bij ‘Annie’s Verjaardag’, om 11.30 uur. Het centrum van de organisatie bevindt zich op de Beestenmarkt, waar om 9.00 uur de sloepen te water worden gelaten.

De damesteams starten om 11.30 uur vanaf het waterpodium Hoogstraat bij Annie’s Verjaardag. Vervolgens varen zij langs de Rijn (Stile Rijn/ Apothekersdijk), het Galgewater, de Rijn, het Korte Vlietkanaal, de Vliet, Rijn-Schiekanaal, de Zijl, de Oude Rijn, de Herengracht, de Nieuwe Rijn, de Rijn en het Galgewater tot aan de finish bij de Blauwpoortsbrug. De eerste teams zullen daar naar verwachting rond 12.30/ 13.00 uur finishen.

De herenteams starten ’s middags om 14.00 uur en de eerste teams worden rond 15.00 uur bij de finish verwacht.

Het evenement vindt plaats op zaterdag 14 april. Voor meer informatie: www.kwvdekaag.nl of telefonisch: 071-5018222

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×