Daklozen Verbaan ondergebracht in woonboten

De ongeveer vijftien daklozen waarover vastgoedondernemer Jan Verbaan en zijn compaan Simon Platteel zich ontfermd hadden, zijn begin deze week verhuisd van de Hogewoerd naar drie woonboten in de Oude Rijn in Oegstgeest. Jan Verbaan heeft ter hoogte van het gebied waar het Rijnfront moet verrijzen een stuk grond waaraan hij de drie woonboten heeft afgemeerd.

De daklozen moesten het pand aan de Hogewoerd verlaten omdat het pand verbouwd wordt. Zelf vinden ze het een prima oplossing. Het gaat hier om een tijdelijk behuizing totdat Verbaan  de daklozen in een definitiever pand in Leiden kan onderbrengen. Waar dat gaat gebeuren wil Verbaan echter nog niet prijsgeven. De Gemeente Oegstgeest is ‘not amused’ met de komst van de daklozen en is niet van plan dit lang te gedogen.

Leiden Jan Verbaan


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×