Daling aantal werkzoekenden minder sterk dan elders

De daling van het aantal werkzoekenden in Leiden lijkt minder sterk dan in andere gemeenten. GroenLinks raadslid Hans van Egdom heeft het College van B & W daarover schriftelijke vragen gesteld en wil weten wat daarvan de oorzaak is. Het College van B & W antwoordt hierop dat het werklozencijfer in Leiden al vrij laag was. Het gaat om ongeveer 4,4 % avn de Leidse bevolking. Volgens B & W lijkt het moeilijk om nog lager uit te komen omdat het hier om een harde kern gaat die moeilijk aan het werk kan komen of an werk geholpen kan worden. Ze blijken moeilijk bemiddelbaar.   

Het aantal jongeren zonder een baan is in Leiden zelfs iets opgelopen. Door samenwerking en een integrale aanpak in het zogenaamde Jonegerenloket zijn er nu meer jonegeren in beeld waardoor het nu lijkt alsof de jeugdwerkloosheid toeneemt. Dat is niet het geval omdat schoolverlaters zich eerder als werkzoekend hebben ingeschreven.  

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×