Ellen ten Damme, foto:PR

'Podiumbeest' Ellen ten Damme doet waar ze zin in heeft!

Met het concert: ‘Von Kopf bis Fuss’ laten Ellen ten Damme en haar live band zien wat ze in huis hebben en dat is veel: Van spagaat tot flikflak, van hedendaagse Duitse popmuziek tot werk van Bertolt Brecht en Kurt Weill, van La Dietrich en punkdiva Nina Hagen tot eigen werk. Ten Damme doet waar ze zin in heeft, en dat doet ze met stijl! Ze werkt al twaalf jaar met veel succes in Duitsland met opzienbarende theatershows, zoals: ‘Atlantic Affairs’ van en met Udo Lindenberg en het ‘Skandal-lied’ Plattgefickt waarmee ze aan de Duitse Grand Prix meedeed. Ten Damme is een entertainer en podiumbeest in hart en nieren. Begeleid door haar eigen band vertolkt ze de mooiste liedjes van onze oosterburen en Engelstalige songs van zichzelf.

Ellen ziet zichzelf als een singersongwriter -achtige performer, die zich ook in het theater goed thuis voelt. Dit jaar doet zij met haar band bestaande uit Dick Brouwers (bas), Robin Berlijn (gitaar), Diederik Nomden (toesten) en Baz Mattie (drums), die gespeeld hebben bij o.a. Fatal Flowers, Junkie XL, Darryl Ann en Johan, een omvangrijke tour ‘ Von kopf bis fuss’ door heel Nederland. De regie is in handen van Ruut Weissman.

Documentaire

Op 19 april verschijnt in de filmtheaters door heel Nederland de documentaire ‘Ellen ten Damme – As I was wondering where this mixed up little life of mine was leading to’. Dit is ook de openingszin is van de CD ‘Impossible girl’. Filmmaker Rob Hodselmans volgt op ingetogen wijze het leven van de energieke zangeres en actrice in een periode waarin zij met haar overvolle agenda geconfronteerd wordt met borstkanker, en hoe zij zich daar doorheen slaat. Meer info: www.ellentendamme.com

Datum: 19 april, aanvang 20.15 uur. Kaarten zijn telefonisch te reserveren op: 071 – 516 38 88, of via de website: www.leidseschouwburg.nl

Leidse Schouwburg, Oude Vest 43, Leiden.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×