Hartoperatie Holleeder lijkt geslaagd

Artsen van het LUMC hebben Willem Holleeder vandaag met succes aan zijn hart geopereerd, zo vertelt zijn advocaat Kuijers vanavond. Hij is nu stabiel maar wordt nog wel kunstmaig in slaap gehouden. De artsen hebben de hartkleppen van Holleeder kunnen herstellen, zegt Kuijpers. “Ook is er kunststof in zijn hoofdslagader aangebracht om die ader te versterken. De artsen zijn tevreden over het verloop van de operatie, die duurde van 11.00 tot 17.00 uur.”

Willem Holleeder wordt nog in coma gehouden totdat de doktoren zeker weten dat zijn organen zoals het hart en de nieren weer goed functioneren. Zo wordt onder meer gekeken of het hart niet lekt. “De kunstmatige slaap kan een of twee dagen of misschien wel twee weken duren”, zo stelt de advocaat van Holleeder.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×