Eerste Dikkebandenrace levert winnaars op

Op het Swift-parcours streden afgelopen woensdag 43 basisscholieren om zoveel mogelijk punten. Dit deden zij op hun eigen fiets, zoals dat bij een Dikkebandenrace gebruikelijk is. De kinderen werden onderverdeeld in 4 categoriën. De eerste categorie bestond uit 9 leerlingen van groep 3 en 4. Jared Vermeulen van de Haanstra-school werd hier eerste. Omdat er vanuit groep 5 en 6 25 aanmeldingen waren, werden deze deelnemers opgesplitst in een jongens- en een meisjesgroep. Bij de jongens eindigde Nicolas Tveter van De Kring uit Oegstgeest op de eerste plaats en bij de meisjes was dat Anouk Duivenvoorden van de Westwoud in Zoeterwoude.Tenslotte was Tom Pauli van de Lorenzschool de beste van de 9 leerlingen van groep 7 en 8.

Alle vier de winnaars verdienden 10 punten. Ook kregen zij een mooie prijs mee naar huis. Uitgestreden zijn ze echter nog niet. De Dikkebandenrace bestaat namelijk uit 5 afzonderlijke races. Na afloop van de vijfde race wordt een klassement opgemaakt van de beste drie races van elke deelnemer. De scholier met de meeste punten mag zich kampioen dikkebanden Leidse regio 2007 noemen. Bovendien ontvangt De school met de meeste punten een Berg Basic Skelter, die Neuteboom Tweewielers in Leiderdorp speciaal voor dit doel beschikbaar stelt.De volgende races vinden plaats op: Maandag 30 april in Oegstgeest; Zaterdag 9 mei op het Swift-parcours in park de Bult; Zondag 1 juli tijdens de Ronde van Leiderdorp (Torenwacht/Poortwacht); Zondag 16 september in de binnenstad van Leiden, het is dan autoloze zondag.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×