Kinderen genieten van opening eigen expositie

De woonwinkel aan de Langegracht werd afgelopen woensdag overspoeld door een grote groep enthousiaste kinderen. Deze kinderen kwamen er niet om inkopen te doen, maar om hun eigen expositie te openen. Zij waren hiertoe uitgenodigd door Woningcorporatie de Sleutels van Zijl en Vliet, de eigenaar van de winkel. Al jaren zijn de inwonertjes van de Slaaghwijk op woensdagmiddagen van harte welkom bij Irene Alberto, ofwel tante Irene, met wie zij gezellig mogen knutselen. Dankzij de steun van het project “Kan wél!” beschikt zij sinds kort zelfs over een eigen ruimte met mooi knutselmateriaal., Woningcorporatie de Sleutels van Zijl en Vliet, één van de trekkers van “Kan wél!,” juicht het initiatief van tante Irene van harte toe. Om dit goede initiatief meer onder de aandacht te brengen, vroeg de corporatie de kinderen allemaal een knutselwerkje te maken.

In hun maaksels laten de knutselaars vol overgave zien, hoe hun ideale huis eruit ziet. In de woonwinkel worden de resultaten gepresenteert, in een tentoonstelling met het toepasselijke thema `Je idiale huis`. Joshua mocht de officiële openingshandeling verrichten, door het lint door te knippen. Tante Irene droeg deze eervolle taak aan hem over, omdat Joshua al een aantal jaren de jongere kinderen ondersteunt bij het knutselen.Annemarie van Wingen, manager Wonen van de corporatie, prees tante Irene voor haar inzet en natuurlijk bedankte zij de kinderen voor hun mooie werkstukken. Omdat de jury niet kon besluiten welk knutselwerkje het mooiste was, kregen alle kinderen een leuke prijs, die zowel uit lekkers als uit knutselmateriaal bestaat. Wie nieuwsgierig is geworden, kan de expositie tot begin mei in de Woonwinkel bewonderen.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×