Campagne tegen zinloos geweld

Komende woensdag beginnen in Leiden Noord diverse activiteiten in het kader van het project tegen zinloos geweld. Om 15.00 uur zal de eerste stoeptegel met het lieveheersbeestje tegen zinloos geweld geplaatst worden voor buurthuis ’t Spoortje. De Landelijke Stichting tegen Zinloos Geweld reikt de tegel uit aan Tineke van Rossum, manager Noord en Midden van de Leidse Welzijnsorganisatie. De campagne tegen zinloos geweld ging vorig jaar september van start op de basisscholen in Leiden Noord met de uitreiking van 5 kidskisten. Het vervolg van het project dit jaar is de start van projecten voor kleuters en voor jongeren van twaalf jaar en ouder. Woensdag start Sleuteldrop met zes weken van activiteiten die in het teken staan van kids tegen zinloos geweld.

Op de schoolpleinen en op het complex Roodenburg zullen verschillende activiteiten worden georganiseerd. De periode wordt op 30 mei afgesloten met een fairplay sportdag. Daarnaast is het de bedoeling dat de komende tijd op verschillende openbare plekken in Leiden Noord een stoeptegel met het lieveheersbeestje komt te liggen. Jongeren vragen instellingen een tegel te sponsoren. Van het geld dat ze hiermee bijeen sparen mogen ze activiteiten in Leiden Noord organiseren.

De activiteiten zijn een initiatief van het project Leiden Buitengewoon Veilig en worden gesponsord door de woningcorporaties in Leiden, de Stichting Fonds 1818 en de gemeente Leiden.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×