Leids bedrijf gaat onderwaterhotel bouwen in Eindhoven

Eindhoven krijgt mogelijk een onderwaterhotel, ontworpen door een Leids bedrijf. Het project is onderdeel van een indoor recreatiecomplex dat moet verrijzen in sportgebied Eindhoven-Noord. Volgens de gemeente heeft Eindhoven met het hotel een wereldprimeur. Van de 180 hotelkamers worden er 50 onder water gebouwd. Het plan van het bedrijf KuBoSport uit Leiden voorziet verder in onder meer een subtropisch duikcentrum, aquarium, schietbanen en sportzalen. Het bedrijf is momenteel met de gemeente Eindhoven in gesprek over de aankoop van de benodigde grond. Aan een bestemmingsplan wordt gewerkt. Het complex (30.000 vierkante meter) zou in 2009 of 2010 kunnen worden gerealiseerd, verwachten de partijen.

De ontwikkelaar stelt dat Centro Casa – werknaam voor het concept – jaarlijks op 600.000 bezoekers kan rekenen. In het bouwplan is een parkeergarage opgenomen voor 450 auto’s. Het plan vergt een investering van vijftig miljoen euro.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×