Simon Vinkenoog en Bo’s Art Trio, foto: PR

Dichter bij Jazztrio: Simon Vinkenoog

Bo’s Art Trio ontmoet in het programma ‘Op de markt van het geluk’ de grondlegger van de ‘Live Poetry’: Simon Vinkenoog. De gedreven performance van Vinkenoog sluit goed aan bij de improvisatiemuziek van Bo’s Art Trio. Het optreden is een coproductie van Jazzpodium Hot House en Burcht Literair. De dichtkunst van Vinkenoog, ‘Dichter des Vaderlands’ in 2004 en 2005, komt goed tot zijn recht in een muzikale setting. De dichter maakte met Bo’s Art Trio de CD ‘Jazz & Poetry’, waarin hij vraagt: “Waar komt de adem vandaan en de kracht?” Hierbij moet hij soms zelf naar lucht happen tijdens zijn poëtische ondersteuning van de korte, kernachtige muzikale thema’s.

Bo van de Graaf (saxofoons), Michiel Braam (piano) en Fred van Duijnhoven (slagwerk) vormen samen het Bo’s Art Trio. Ze speelden al eerder samen in groepen als: Bentje Braam, Bik Bent Braam en I Compani. Enkele jaren geleden maakte het trio furore met het programma ‘Niet met de deuren slaan’, waarin werd geïmproviseerd op liedjes uit de kinderserie ‘Ja zuster, nee zuster’.

Bo van de Graaf

Van de Graaf is niet in een hokje te plaatsen. Naast saxofonist en bandleider is hij ook componist, bedenker en uitvoerder van projecten. Hij timmert al ruim een kwart eeuw aan de weg. Hij begon eerst met piano en op zijn 18de met saxofoon. Rond zijn 20ste richtte hij zijn eerste groep op en speelde hij vooral free-jazz. Hij was gefascineerd door onder andere Charles Mingus, Eric Dolphy en John Coltrane. De kennismaking en samenspel met de Nederlandse moderne jazz volgde: Maarten Altena, Willem Breuker, en vele anderen.Van de Graaf beheerst meerdere stijlen en speelt sinds de jaren 80 in de meest uiteenlopende formaties.

Raakvlakken

Er zijn veel raakvlakken tussen de vier kunstenaars, zoals blijkt uit de binding met tekst en zang van zowel Bo als Michiel Braam. Bekend hierin is de prachtige klanksuite ‘De liefde natuurlijk’ van I Compani en Michiel’s productie ‘Nopera’, een geïmproviseerde opera. Ook de veertigjarige vriendschap van Vinkenoog met collega en jazzminnaar Jules Deelder is hierin geen toeval.

Meer info: www.deburchtleiden.nl

Zaterdag 28 april in de Tuinzaal van de Burcht, Burgsteeg 14, Leiden.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×