Provincie koopt Provinciehuis terug voor bijna 112 miljoen

De provincie Zuid-Holland koopt voor bijna 112 miljoen euro het Provinciehuis en de onderliggende parkeergarage terug van de Duitse belegger Commerz Grundbesitz Investmentgesellschaft (CGI). Het provinciebestuur heeft dat besloten omdat huren op lange termijn duurder is dan het complex nu aan te kopen. Eind vorig jaar zijn zowel de fractievoorzitters in de Staten als de commissie Bestuur en Middelen akkoord gegaan met een richtprijs voor het gebouw van maximaal 120 miljoen euro. Uiteindelijk heeft de provincie overeenstemming bereikt over een aankoopprijs van 111.710.000 euro.

De provincie verkocht het Provinciehuis en de garage in 1996 aan CGI en ging een huurovereenkomst van tien jaar aan. Voor 31 maart van dit jaar moest de provincie aangeven of de huurovereenkomst verlengd zou worden met opnieuw een periode van tien jaar of dat de provincie zou overgaan tot koop. “Gebleken is dat het voordeliger is om het gebouw weer in eigendom te nemen. Ook biedt het eigendom voordelen om het gebouwencomplex aan te passen en te renoveren aan de eisen van de tijd,” zo laat een woordvoerder van de provincie weten.

Geen categorie


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×