Groot aantal fietsendiefstallen opgelost

Met de aanhouding van een 47-jarige man uit Leiderdorp en een 23-jarige Leidenaar, heeft de politie een groot aantal fietsendiefstallen opgelost. De politie was getipt dat de twee zich mogelijk bezig hielden met handel in gestolen fietsen, de mannen hebben inmiddels bekend en worden morgen voorgeleid aan de rechter-commissaris. De diefstallen werden gepleegd op diverse plaatsen in Sassenheim, Roelofarendsveen, Leiderdorp en Leiden, in totaal gaat het om 28 fietsen. Bij de daders thuis trof de politie diverse onderdelen van nieuwe fietsen aan, vooral de merken Batavus, Gazelle en Koga Miyata waren populair bij het duo.

Het tweetal stal de fietsen vooral op zaterdag en zondag. Goed uitziende fietsen werden in een bestelauto gezet en thuis van slot ontdaan. Vervolgens werd een nieuw slot aan de fiets bevestigd en verkocht aan vooral particulieren. Van 21 van de 28 diefstallen is inmiddels aangifte gedaan,

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×