Wethouder opent nieuw schooltuinenseizoen

Wethouder Raymond Keur heeft vanmorgen het zeventigste schooltuinenseizoen in de Tuin van Noord officieel geopend. Hij werd daarbij bijgestaan door kinderen van groep 6 van de Tweemaster, het is voor hun de eerste keer dat ze een eigen tuintje van vijf bij één meter tot hun beschikking krijgen. De wethouder ging de kinderen voor bij het ‘paadjes trappen’ rond de tuintjes. Ook plantten ze vanmorgen een viooltje en een lenteui. Vorig jaar vierde de Schooltuinvereniging haar tachtigjarig bestaan, sinds 1937 liggen de schooltuinen in Leiden Noord, door de herinrichting van de Tuin van Noord zijn ze wel een stukje opgeschoven.

Dankzij het werk van de Vereniging Leidse schooltuinen en haar tuinvrijwilligers kunnen er in Leiden dit jaar weer ongeveer 560 leerlingen tuinieren op de schooltuincomplexen in Noord, Cronesteyn, de Stevenshof en bij bejaardencentrum Rijn en Vliet.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×