Een avondje uit op Leidse Sterrewacht

In de maanden april tot en met december (met uitzondering van juli en augustus) organiseert de Werkgroep Leidse Sterrewacht een ‘avondje uit’ op de Sterrewacht. In het eerste deel van de avond wordt een bepaald sterrenkundig onderwerp besproken. Op 26 april is het thema: ‘Hoe nemen we het heelal de maat?’. Met demonstraties en proefjes worden de bezoekers actief bij het thema betrokken. Na een kopje koffie of thee, worden de koepels bezocht en krijgt men de gelegenheid om door de telescopen naar de sterrenhemel te kijken. Bij helder weer, afhankelijk van de tijd van het jaar, krijgen de deelnemers een bijzondere kijk op zon, maan, planeten en sterren. Bij bewolkt weer blijft dat mogelijk beperkt tot een Leidse kerktoren.

De telescopen op zichzelf zijn al indrukwekkend genoeg. De Leidse Sterrewacht is terecht een wetenschappelijk monument van wereldformaat! Voor dit speciale ‘avondje uit’ is geen voorkennis of opleiding nodig.

De avond begint om 20.00 uur precies en duurt tot ongeveer 10.30 uur. Meer info en aanmelden: www.WerkgroepLeidseSterrewacht.nl

Programma

  • 26 april Hoe nemen we het heelal de maat?
  • 24 mei De sterrenhemel op vakantie
  • 21 juni Naar de Zon! 20 september Geschiedenis van de Sterrewacht
  • 18 oktober Levensloop van sterren
  • 15 november Avond voor de Jeugd (JWG-Leo)
  • 20 december De kijkers van de Sterrewacht
Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×