CDA-raadslid Arjen Bonestroo overhandigde de nota gisteren aan DZB-directeur Klok. (Foto: PR).

CDA presenteert eigen DZB-plan

Omdat wethouder Jonas (SP, Sociale Zaken) geen haast lijkt te maken met een door hem toegezegde notitie over de herpositionering van DZB, heeft de Leidse CDA-fractie nu zelf een plan opgesteld. Kern daarvan is dat DZB volgens het CDA een professioneel reintegratiebedrijf moet worden. “Leiden scoort op het gebied van reintegratie ver onder de maat,” aldus CDA-raadslid Arjen Bonestroo: “Het is dus tijd om de koe bij de horens te vatten. DZB heeft veel kennis over het verschaffen van passend werk aan mensen met een beperking. Die kennis willen we graag optimaal benutten”. Het CDA overhandigde de nota gisteren tijdens de open dag van DZB aan directeur Klok.

Het CDA wil ook dat DZB en Sociale Zaken meer gaan samenwerken met werkgevers. Bonestroo: “Zij zorgen immers voor werk. Voor bedrijven is het belangrijk dat ze weten waar DZB en Sociale Zaken mee bezig zijn en hoe zij kunnen helpen om mensen een baan en perspectief te verschaffen. Het CDA wil dat DZB gaat werken met vaste contactpersonen voor werkgevers. “Die zijn dan aanspreekpunt en houden ook na plaatsing contact met client en werkgever”.

De notitie kan worden gedownload van de website van het CDA Leiden.

Leiden DZB


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×