ID College start opleiding Doktersassistent

Leidenaren van 18 jaar en ouder kunnen na de zomervakantie starten met de nieuwe, tweejarige opleiding Doktersassistent. Het ID College biedt de opleiding vanaf augustus aan. De opleiding speelt volgens het ID College in op een al langer bestaande vraag van zorginstellingen en volwassenen die een nieuwe uitdaging zoeken in de zorgsector.

De verkorte opleiding voor volwassenen is ontwikkeld in nauwe samenwerking met verschillende zorginstellingen en huisartsen. “Hierdoor zijn de studenten verzekerd van een opleiding die goed aansluit op de praktijk en krijgen zorginstellingen doktersassistenten die ze meteen volwaardig kunnen inzetten,” aldus de onderwijsinstelling.

De studenten hebben drie dagdelen per week les, op donderdag en vrijdagochtend. Ze krijgen competentiegericht onderwijs. Dat betekent dat ze tijdens de opleiding werken aan opdrachten die hen stapsgewijs opleiden tot een deskundig doktersassistent. Daarnaast krijgen de studenten praktische trainingen, theoretische cursussen en studieloopbaanbegeleiding. Ook lopen ze minimaal 16 uur per week stage als doktersassistent.

Om in aanmerking te kunnen komen voor de opleiding, moet men minimaal 18 jaar zijn en een havo-diploma of mbo-diploma op niveau 3 hebben. Ook mensen die al een baan hebben als doktersassistent, maar nog geen diploma Doktersassistent hebben, kunnen de opleiding volgen. Aanmelden kan via de website van het ID College.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×